CURS CUINA LA TARTANA 4.03.2015

CURS DE CUINA – Els plats de La Tartana – Montse Carrera
4 de març de 2.015

BRIK DE TONYINA I OU DE TUNEZ




3 Patates
1 pack de pasta brik
4 ous
1 ceba
3 llaunes de tonyina
Julivert, menta... herbes
Oli, sal, pebre.

1.- Tallem les patates fines i rodones i les fregim amb foc suau (confitades).
2.- Piquem la ceba i la saltegem amb una mica d’oli.
3.- Un cop la ceba es transparent hi afegim la tonyina, les herbes i les patates.
4.- Obrim la fulla de brik i posem el farcit al mig fent un forat, on hi posarem l’ou i tanquem el paquet sellant-ho bé.
5.- Fregir amb un oli ben calent, anant tirant l’oli a sobre i fins que quedi ben daurat.

************

LLAMINERA FARCIDA



1 Llonza llaminera
100 grs. paté
100 grs. ceps
Pernil salat tallat prim
Ceba
Oli
Sal
Pebre
1 ou
Fil de cuinar
Mostassa

1.- Pre-escalfem el forn a 200ºC.
2.- Tallem la ceba a juliana.
3.- Obrim la llaminera, la salpebrem i la farcim per ordre: paté, ceps i pernil i la lliguem amb el fil de cuinar. Acompanyem el fil amb el dit dintre perquè no quedi tirant.
4.- Amb una mica d’oli la marquem al foc.
5.- Les reservem i en el mateix oli hi sofregim la ceba tallada a juliana, a de quedar ben confitada.
6.- Quan tinguem la ceba a punt hi afegim la llaminera y ho posem al forn pre-escalfat a 200º durant uns 20 minuts.
7.- Ho traiem del forn i li traiem els fils amb els que l’havíem lligat.  
8.- Fem una maionesa i afegim la ceba, mostassa i el suc del rostit i ho triturem.
9.- Tallem la carn i posem la salsa a sobre i ho gratinem al forn fins que estigui daurat.


Ho acompanyarem amb unes patates petites especials pel microones i un cop fetes buidem una mica de polpa, la barregem amb formatge Filadèlfia i mostassa i amb una cullera ho posem sobre la mitja patata, i posem una mica de sucre i ho cremem.

************

PASTIS DE FERRERO ROCHER


13 + 3 (per decorar) bombons de Ferrero Rocher
500 g. de nata líquida + 100 grs. aprox. per decorar
1 sobre de flam Royal (4 racions)
Fils de xoco per decorar

Elaboració:
1.- Triturem els 13 bombons
2.- En un cassó barregem el preparat de flam i la nata.
3.- Ho posem a foc lent fins que bulli.
4.- Hi afegim els bombons triturats.
5.- L’emmotllem perquè ens agafi una forma, com no té que tornar al foc, pot ser qualsevol estri que us agradi la forma. Ho posem a la nevera unes 2 ó 3 hores.
6.- Ho desemmotllem a una safata i el decorem amb nata, virutes de xoco i els altres bombos que hem guardat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada