CURS DE CUINA –
Els plats de La Tartana
– Montse Carrera
4 de març de 2.015
BRIK DE TONYINA
I OU DE TUNEZ
|
3 Patates
1 pack de pasta brik
4 ous
1 ceba
3 llaunes de tonyina
Julivert, menta... herbes
Oli, sal, pebre.
1.- Tallem les patates fines i rodones i les fregim amb foc suau
(confitades).
2.- Piquem la ceba i la saltegem amb una mica d’oli.
3.- Un cop la ceba es transparent hi afegim la tonyina, les herbes i les
patates.
4.- Obrim la fulla de brik i posem el farcit al mig fent un forat, on hi
posarem l’ou i tanquem el paquet sellant-ho bé.
5.- Fregir amb un oli ben calent, anant tirant l’oli a sobre i fins que
quedi ben daurat.
************
LLAMINERA
FARCIDA
1 Llonza llaminera
100 grs. paté
100 grs. ceps
Pernil salat tallat prim
Ceba
Oli
Sal
Pebre
1 ou
Fil de cuinar
Mostassa
1.- Pre-escalfem el forn a 200ºC .
2.- Tallem la ceba a juliana.
3.- Obrim la llaminera, la salpebrem i la farcim per ordre: paté, ceps i
pernil i la lliguem amb el fil de cuinar. Acompanyem el fil amb el dit dintre
perquè no quedi tirant.
4.- Amb una mica d’oli la marquem al foc.
5.- Les reservem i en el mateix oli hi sofregim la ceba tallada a juliana,
a de quedar ben confitada.
6.- Quan tinguem la ceba a punt hi afegim la llaminera y ho posem al forn
pre-escalfat a 200º durant uns 20 minuts.
7.- Ho traiem del forn i li traiem els fils amb els que l’havíem lligat.
8.- Fem una maionesa i afegim la ceba, mostassa i el suc del rostit i ho
triturem.
9.- Tallem la carn i posem la salsa a sobre i ho gratinem al forn fins que
estigui daurat.
Ho acompanyarem amb unes patates petites especials pel microones i un cop
fetes buidem una mica de polpa, la barregem amb formatge Filadèlfia i mostassa
i amb una cullera ho posem sobre la mitja patata, i posem una mica de sucre i
ho cremem.
************
PASTIS DE
FERRERO ROCHER
13 + 3 (per decorar) bombons de Ferrero Rocher
1 sobre de flam Royal (4 racions)
Fils de xoco per decorar
Elaboració:
1.- Triturem els 13 bombons
2.- En un cassó barregem el preparat de flam i la nata.
3.- Ho posem a foc lent fins que bulli.
4.- Hi afegim els bombons triturats.
5.- L’emmotllem perquè ens agafi una forma, com no té que tornar al foc,
pot ser qualsevol estri que us agradi la forma. Ho posem a la nevera unes 2 ó 3
hores.
6.- Ho desemmotllem a una safata i el decorem amb nata, virutes de xoco i
els altres bombos que hem guardat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada