CURSETS DE CUINA



CURSET D’ENTRANTS A MASIA LA TARTANA 14.11.2012

PASTÍS DE BOLETS




Ingredients:
400 ò 500 grs. de bolets variats.
4 ous
1 ceba petita picada
3 cullerades d’oli

30 grs. de ceps deshidratats
200 grs. de nata líquida
25 grs. de mantega
50 grs. de pernil salat picat
OPCIONAL: Fulles de bleda o espinacs

Elaboració:
1er: Posem els ceps en remulla, els escorrem i en reservem l’aigua.
2on: Netegem els bolets i els fem a trossos.
3er. Saltegem la ceba amb mantega i oli. Un cop cuita hi afegim el pernil i ho saltegem (poc perquè no quedi salat).
4rt: Hi afegim tots els bolets. Ho deixem coure fins que perdin l’aigua. Ho salpebrem.
5è: Trinxem la barreja al gust (amb ganivet o amb picadora). Ara hi tirem les fulles verdes tallades a juliana.
6è: En un bol batem els ous amb la nata i ho amanim amb sal, pebre i nou moscada.
7è: Barregem els ous i la nata amb el picadillo de bolets.
8è: Untem un motllo amb mantega i hi posem paper de forn a la base. Ho omplim amb la barreja.
9è: Ho coem al bany maria a dins del forn a 170º (150 ò 160 aire) uns 50 minuts.

SALSA ESPINACS

1  grapat d’espinacs
25 grs. de parmesà o gruyère
Sal, pebre i nou moscada
200 grs. de nata líquida
Mantega
2 fulles de gelatina

Saltegem els espinacs amb la mantega i una mica d’oli. I hi afegim la nata, ho deixem coure fins que es conjunti i hi tirem el formatge ratllat. Rectifiquem de sal, pebre i nou moscada. Es pot fer amb la Thermomix.
Escalfem l’aigua dels ceps deshidratats i posar les fulles de gelatina.

SALSA DE PORROS I AMETLLA

1 Ceba petita a juliana
2 porros a juliana (només part blanca)
200 grs. de nata
50 grs. pols d’ametlla
  Oli i mantega
  Sal, pebre i nou moscada.
  Fideus xinos

Sofregim la ceba amb oli i mantega. Sense que agafi color hi afegim el porro. Un cop cuit hi afegim una mica d’aigua i ho deixem coure 15 minuts. Ara hi afegim la nata i l’ametlla. Ho remenem i deixem que s’amoroseixi. Rectifiquem de sal i pebre i ho colem. Hi podem posar unes gotes de tabasco.

Posem la salsa de porros a sobre del pastís i la salsa d'espinacs pel voltant.
Les fulles de fora del porro, tallar a lo llarg, i fregir, per adorno.
Els fideus xinos, fregir amb oli gira-sol, sal i pebre, per adorno.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada