CURSET D’ENTRANTS A MASIA LA TARTANA 14.11.2012
PASTÍS DE
BOLETS
Ingredients:
400 ò 500 grs. de bolets
variats.
4 ous
1 ceba petita picada
3 cullerades d’oli
|
30 grs. de ceps
deshidratats
200 grs. de nata líquida
25 grs. de mantega
50 grs. de pernil salat
picat
|
OPCIONAL: Fulles de bleda o
espinacs
Elaboració:
1er: Posem els ceps en
remulla, els escorrem i en reservem l’aigua.
2on: Netegem els bolets i els
fem a trossos.
3er. Saltegem la ceba amb
mantega i oli. Un cop cuita hi afegim el pernil i ho saltegem (poc perquè no
quedi salat).
4rt: Hi afegim tots els
bolets. Ho deixem coure fins que perdin l’aigua. Ho salpebrem.
5è: Trinxem la barreja al
gust (amb ganivet o amb picadora). Ara hi tirem les fulles verdes tallades a
juliana.
6è: En un bol batem els ous
amb la nata i ho amanim amb sal, pebre i nou moscada.
7è: Barregem els ous i la
nata amb el picadillo de bolets.
8è: Untem un motllo amb
mantega i hi posem paper de forn a la base. Ho omplim amb la barreja.
9è: Ho coem al bany maria a
dins del forn a 170º (150 ò 160 aire) uns 50 minuts.
SALSA
ESPINACS
1 grapat d’espinacs
25 grs. de parmesà o gruyère
Sal, pebre i nou moscada
|
200 grs. de nata líquida
Mantega
2 fulles de gelatina
|
Saltegem els espinacs amb la
mantega i una mica d’oli. I hi afegim la nata, ho deixem coure fins que es
conjunti i hi tirem el formatge ratllat. Rectifiquem de sal, pebre i nou
moscada. Es pot fer amb la
Thermomix.
Escalfem l’aigua dels ceps
deshidratats i posar les fulles de gelatina.
SALSA DE
PORROS I AMETLLA
1 Ceba petita a juliana
2 porros a juliana (només part
blanca)
200 grs. de nata
50 grs. pols d’ametlla
|
Oli i mantega
Sal, pebre i nou moscada.
Fideus xinos
|
Sofregim la ceba amb oli i
mantega. Sense que agafi color hi afegim el porro. Un cop cuit hi afegim una
mica d’aigua i ho deixem coure 15 minuts. Ara hi afegim la nata i l’ametlla. Ho
remenem i deixem que s’amoroseixi. Rectifiquem de sal i pebre i ho colem. Hi
podem posar unes gotes de tabasco.
Posem la salsa de porros a sobre del pastís i la salsa d'espinacs pel voltant.
Les fulles de fora del porro,
tallar a lo llarg, i fregir, per adorno.
Els fideus xinos, fregir amb
oli gira-sol, sal i pebre, per adorno.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada