CURS CUINA LA TARTANA 18.03.2015

CURS DE CUINA – Els plats de La Tartana – Montse Carrera
18 de març de 2.015

CREMA CATALANA AMB CRUMBLE DE COCO I PINYA



Ingredients: 
3 rovells
500ml. de llet
100 grs. de sucre
35 grs. de Maizena
1 branca de canyella
1 pell de llimona, sense la part blanca

CRUMBLE DE COCO I PINYA:
75 + 50 grs. de sucre
50 grs. de farina d’ametlles moltes
50 grs. de mantega
100 grs. de coco
5 rodanxes de pinya a cuadrets
10 cl. de rom,  (o contreau) 1 beina de vainilla.

Preparació:
1.       Poseu 450 ml. de llet al foc amb el sucre, la pell de la llimona i la canyella o l’aroma que vulguis fer.
2.     Barregem els 3 rovells d’ou amb la Maizena i un cop blanquinós hi tirem els 50 grs. de llet.
3.     Ara hi anem tirant la llet aromatitzada una mica tèbia i remenem amb un batedor.
4.     Posem la barreja al foc fins que faci el primer pluf, i fora del foc remenem enèrgicament fins que espesseixi.

Escalfem el forn a 180º C.
1.       En una paella, posem la pinya i cuinem per 5 minuts. Afegim 75 grs. de sucre, 10 cl. de rom i tallarem la beina de vainilla per la meitat a foc lent durant 10 minuts per obtenir un xarop.
2.     Barregem la mantega amb la resta de sucre, les farines i el coco, fent engrunes i deixem aquest crumble a la nevera 30 minuts.
3.     Posem aquesta barreja al forn amb un paper untat amb mantega i deixar-ho uns 15 minuts.

Muntem una copa amb la pinya i el seu suquet, el crumble i la crema i podem posar-hi sucre i ho cremem, i tirem pel damunt una mica de crumble.




                                                                       ************

DIANA DE VERDURES


  

Ingredients:
Un paquet de pasta de full
1 carbassó
2 pastanagues grans
1 albergínia
2 ous
2oo ml. de crema de llet.
4/5 cullerades de formatge cremós
Sal i pebre

Preparació:

Posem el forn a 180º

1.       Estenem la massa sobre el motlle, untat amb una mica d’oli o mantega, tallem les puntes de la massa perquè no es bufi i la posem al forn amb un paper de forn per sobre i cigrons secs o pedres, uns 10 minuts.
2.     Rentem el carbassó i l’albergínia i pelem les pastanagues. Amb l’ajuda d0una mandolina o un ganivet ben esmolat, tallem les verdures a làmines fines i les salem.
3.     En un bol, posem els ous i afegim el formatge i la nata líquida, barrejant bé els tres ingredients. Salpebrar.
4.     Posem una mica de la barreja per sobre de la massa i començar a formar cercles amb les tires de les verdures, començant per l’exterior intercalant colors i hi anem tirant fins que quedi tot ple.

Enfornem 30-40 minuts i servim.

************

BOMBONS DE PERNIL















Ingredients:

150 grs. de pernil tallat molt fi
10 dàtils
1 grapat de nous pelades
Formatge crema tipus Philadelphia
Oli per els motlles.
Torradeta o pal de chupa chup o blanda de magdalena.
Per decorar, ou filat, sèsam, alguna fulleta de color.

Triturar una mica les nous i els dàtils i barrejar amb el formatge, fer boletes i embolicar amb el pernil, dins un motllo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada