CURS DE CUINA –
Els plats de La Tartana
– Montse Carrera
18 de març de 2.015
CREMA CATALANA
AMB CRUMBLE DE COCO I PINYA
3 rovells
500ml. de llet
100 grs. de sucre
35 grs. de Maizena
1 branca de canyella
1 pell de llimona, sense la part blanca
CRUMBLE DE COCO I PINYA:
75 + 50 grs. de sucre
50 grs. de farina d’ametlles moltes
50 grs. de mantega
100 grs. de coco
5 rodanxes de pinya a cuadrets
10 cl. de rom, (o contreau) 1 beina
de vainilla.
Preparació:
1.
Poseu 450 ml.
de llet al foc amb el sucre, la pell de la llimona i la canyella o l’aroma que
vulguis fer.
2.
Barregem els 3
rovells d’ou amb la Maizena
i un cop blanquinós hi tirem els 50 grs. de llet.
3.
Ara hi anem
tirant la llet aromatitzada una mica tèbia i remenem amb un batedor.
4.
Posem la barreja
al foc fins que faci el primer pluf, i fora del foc remenem enèrgicament fins
que espesseixi.
Escalfem el forn a 180º C.
1.
En una paella,
posem la pinya i cuinem per 5 minuts. Afegim 75 grs. de sucre, 10 cl. de rom i
tallarem la beina de vainilla per la meitat a foc lent durant 10 minuts per
obtenir un xarop.
2.
Barregem la
mantega amb la resta de sucre, les farines i el coco, fent engrunes i deixem aquest
crumble a la nevera 30 minuts.
3.
Posem aquesta
barreja al forn amb un paper untat amb mantega i deixar-ho uns 15 minuts.
Muntem una copa amb la pinya i el seu suquet, el crumble i la crema i podem
posar-hi sucre i ho cremem, i tirem pel damunt una mica de crumble.
************
DIANA DE VERDURES
Ingredients:
Un paquet de pasta de full
1 carbassó
2 pastanagues grans
1 albergínia
2 ous
2oo ml. de crema de llet.
4/5 cullerades de formatge cremós
Sal i pebre
Preparació:
Posem el forn a 180º
1.
Estenem la
massa sobre el motlle, untat amb una mica d’oli o mantega, tallem les puntes de
la massa perquè no es bufi i la posem al forn amb un paper de forn per sobre i
cigrons secs o pedres, uns 10 minuts.
2.
Rentem el
carbassó i l’albergínia i pelem les pastanagues. Amb l’ajuda d0una mandolina o
un ganivet ben esmolat, tallem les verdures a làmines fines i les salem.
3.
En un bol,
posem els ous i afegim el formatge i la nata líquida, barrejant bé els tres
ingredients. Salpebrar.
4.
Posem una mica
de la barreja per sobre de la massa i començar a formar cercles amb les tires
de les verdures, començant per l’exterior intercalant colors i hi anem tirant
fins que quedi tot ple.
Enfornem 30-40 minuts i servim.
************
BOMBONS DE PERNIL
Ingredients:
150 grs. de pernil tallat molt fi
10 dàtils
1 grapat de nous pelades
Formatge crema tipus Philadelphia
Oli per els motlles.
Torradeta o pal de chupa chup o blanda de magdalena.
Per decorar, ou filat, sèsam, alguna fulleta de color.
Triturar una mica les nous i els dàtils i barrejar amb el formatge, fer
boletes i embolicar amb el pernil, dins un motllo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada